sobota 14. července 2012

Gruntz 15mm


Gruntz je rozšířeným skrimishem pro 15mm Scifi wargaming. podrobnou recenzi a vysvětlení herních mechanik naleznete zde.

Pročetl jsem hodně herních systému (SG2,Tommorow war,FAD,Mutants and Deathrays a mnohé další) a Gruntz se snadno vysvětlí ostatním hračům,rychle se hraje a přesto nepostrada taktiku a strategii.
Hlavní vyhodou Gruntz je vytvoření jednoduchých profilu pro vaší armádu  (tzn. koupite modely,otevřete pravidla vytvořite profily pomocí tabulek na tvorbu jednotek a můžete hrát)

Není proto problém bojovat bitvu Spojených Státu proti Pan Asijské Koalici v  roce 2147, nebo s příslušníky USCM bojovat proti vetřelcům na LV426. v podstatě jediný limit který máte jsou miniatury a vlastní představivost.

další výhodou je že herní systém je nastaven tak že mužete svadět bitvy přibližně stejně velké nebo větší jako je standartní hra WH40k, ale i menší přestřelky kterých se učastní 6-10 modelů na každé straně.

v současné době máme pro hru Gruntz v Plzni dvě menší armády obě od firmy Khurasan. Federal Army a Control Troopers,ale do budoucna hodlám rozšířit o další armády jako jsou Khurasan Exterminators či Critical Mass ARC fleet.




Stránky některých výrobců 15mm
http://www.criticalmassgames.com/
http://khurasanminiatures.tripod.com/15mmscifi.html
http://shop.groundzerogames.net/index.php?_a=viewCat&catId=2
http://www.rebelminis.com/15mmscifi.html






5 komentářů:

  1. Zajímavé. Škoda, žes nemohl hru ukázat na grillhammeru.

    OdpovědětVymazat
  2. tzn. je možné použit jakékoliv sci fi figurky v patřičném měřítku...

    OdpovědětVymazat
  3. kolik lidí to u vás hraje a máš foto své armády?

    OdpovědětVymazat
  4. zatím to tu hrajeme pouze dva ale určitý zajem ze strany několika hraču byl takže příští sezonu by jsme to mohli rozject v trochu větším,hlavně minulej rok byl pro mě dost naročnej (byl jsem rád že jsem se dostal aspon na FoW OC) takže letos už by to mohlo být lepší

    OdpovědětVymazat