středa 9. dubna 2014

Recenze: Bolt Action - Armies of Germany

Tato recenze se věnuje armybooku pro hru Bolt Action který se věnuje Německým  silám v období let 1939-45. 

Do rukou se my dostali rozšiřující pravidla pro Armády Německa do Bolt actionu, ačkoliv v základních pravidlech najdete mnoho jednotek pro Německé reinforced platoony, kromě nových jednotek také nabízí pravidla tzv. Theatre selectory, což jsou nové organizační struktury pro určité bitvy či období, nechybí tu proto selector pro Operaci Citadel nebo například Wacht on the Rhine. Celkem kniha obsahuje 18 těchto selektorů od Blitzkriegu až po pád Berlína.

V knize se po obsahu v kapitole German army of World War II se seznamíte z historii Německých sil, jak se z hrdé armády která si podmanila téměř celou Evropu až po trosky které bojovali,umírali a nakonec se vzdali v ruinách Berlína. "Fluff" je spíše třešnička na dortu celé knihy.
Další část knihy je věnována armylistu zde nalezneme to kvuli čemu si knihu kupujeme nové jednotky.
celkem je obsaženo 26 pěších jednotek, 16 děl a houfnic, 53 tanků, stíhaču tanků, samohybných houfnic a obrněných  vozů, a nakonec 15 transporterů a tahačů dělostřelectva , tedy téměř 100 jednotek vskutku obdivuhodné číslo.

Následují zmíněné Theatre Selectory kterých jak už bylo řečeno jich je 18. Každý selektor vám umožní používat jiné jednotky a vozidla která byla pro dané období typická a některá z nich mají speciální pravidla ( většinou se jedna o opevnění zdarma, při použiti některých z konce války si hazíte zdali vaše vozidla mají dostatek paliva.

Pravidla jsou velmi dobře graficky zpracovaná , hodně obrázku jak artworku tak fotek modelů či z her Bolt-Actionu a celkově mají vzhled AAA produktu. kromě pravidel je text obohacen různými citáty a zajímavostmi z historie Německé armády během 2. světové války.

Trochu zklamáním je že Němci nedostali žádná nová speciální pravidal ale to je vynahrazeno množstvím vybavení a techniky které mají Německé síly k dispozici

pro mě 8/10

Žádné komentáře:

Okomentovat