pondělí 4. května 2020

Coventry Military Academy čast 3 scénaře a support

Třetí díl Coventry Military Academy je tady. Podíváme se na základní scénaře hry, v předchozím dílech jsme se podívali na základní mechaniky a tvorbu armády.

Základních scénářu je celkem 5 což vypadá na relativně malé číslo ale scénaře mají jednu až tři varianty což nás ve finale dostane na číslo 16 což už je uctihodný počet nyní se na základní scénáře.

Stand-Up Fight na české wargamingové scéně existuje vyraz "Plzeňska Vykostovačka"a to je přesně tento scénař cílem je zničit/rozdrtit nepřátelskou "armádu"
Crush The Head je variantou scénaře Stand-up fight kde je vaším cílem identifikovat velitele nepřátelské "armády" a zničit ho to k identifikaci musíte použit modely vybavené dronami nebo jiným detekčním hardwarem.

Druhým základní scénářem je Capture The Flag což je klasický scénař znamý s počítačových her cílem je ukradnout "vlajku" z nepřátelské základny a donést jí do té své (rozuměj deployment zony) a zabranit protivníkovy aby udělal to samé. Samozřejmě nejedná se o vlajku (i když může) ale třeba o VIP, bedny s municí nebo třeba všemy hledaný Lostek.
Only One Flag je první variantou Capture the flag s tím rozdílem že vlajka je jenom jedna a nachazí se uprostřed stolu a každý hráč má za úkol odnést vlajku ke své hraně stolu, spousta zabávy a hořících mechu zaručena
Many Flags je druhá variantou a opak předchozího scénaře vlajek je celkem 6 a jsou rozmístěny v deployment zonách a cílem je ukrást všechny vlajky protívníka zatímco se snažíte aby on neudělal totež
Extraction Mission je poslední varianta scénaře CTF kde se hrači rozdělí na útočníka a obrance. V obrancovo deployment zoně se nachazí vlajka a útočník ji musí odnést do své deployment zony.

King Of The Hill je třetí scénař jehož úkolem je obsadit a udržet klíčový bod na herním stole - to muže představovat kopec, důležitou instalaci, nebo třeba vysadkovou zonu pro posily. Kdo udrží klíčový bod nejvíc kol vyhrál. Tento scénař je narozdíl od předchozím limitovaný na 12 kol takže zde jde rovnou tzv. metal on metal, ECM sviští stejně jako jednotky přímo podpory - velmi intezivní scénař
První variantou je Domination která odbourává časový limit a rozdělují herní stůl na kvadranty kde jsou umístěny kličové body cílem je obsadit je všechny
Hold Them Off je druhou variantou King Of The Hill. rozděluje hrače na obránce a útočníky a úkolem obrance je zabranit útočníkovy aby držel klíčový bod po dobu 3 kol a branit mu v tom co nejdéle.

Čvrtý scénař se nazývá Hold The Line a jak název napovídá obranci zde budou držet linii. Obranci mají větší armádu (o 25% BV více k dispozici) pravidla jsou jednoduchá protivník musí prorazit linii s co nejvíce jednotkami a projit až na druhý okraj stolu, obránce se samozřejmně jim v tom snaží zabranit
Retreat is Not a Option první variace kde pro vybranou stranu neplatí pravidla pro morálku simulující zoufalou obranu či útěk.
Timed Play přinaší trochu napětí do hry a zavádí pravidla na omezený počet kol (3kola za každou lance (Falangu) ve armádě útočníka)
Chase v této variantě je utočník pronásledovan větší armadou "obrance" a jeho úkolem je utect z herní plochy zatím co "obránce" se snaží mu v tom zabranit

Patým scénař je Reconnaissance tedy průzkum. obrance rozmístí skryté objectivy které utočník musí objevit. To udělá pomocí dron nebo skenu či tím že danou budovu zníčí. Obrance muže použivat ECM jednotky k blokavaní skenu a snaží se zabranit aby attacke splnil cíle své mise.
První Varianta Deadly Hide and Seek která mění pouze to že 1/3 obrancovo jednotek začína u objectivu v hidden deploymentu.
Druhá varianta je Easter Egg Hunt kde oba hrači umístí 6 hidden objective markeru  a oba se snaží tyto markery objevit, počitají se pouze ty protivníkovo.kdo první objeví všechny protivnikovo markery vyhral.

Battlefield Support
Battlefield support vám umožní dostat do hry podporu ve formě dělostřeleckých jednotek , minových polí či Aerospace stíhaču či bombarderů aniž by jste museli použivat rozšířená pravidla či modely např. dělostřelectva či stíhaček.

Hračí po domluvě obdrží určitý počet BSP (Battlefield Support Points) za které si nakoupí jednotlivé útoky - napřiklad obrané aerospace stíhače - ty jsou schopné negovat akce útočných stíhaču nepřítele. Nebo třeba dělostřelcké útoky či minová pole. Tyto útoky (vyjma minových poli které se odhalují ve deployment fázi) jsou vyhlašovany během střelecké (bojové) fáze
Útoky dost často nepřistanou tam kde potřebujete ale tzv. scatterují.

Tyto pravidla jsou určeny především pro začatek nebo pokud nechcete investovat do modelů (i když dělostřelecké útoky mužete tímto způsobem používat i v pokročilejších hrách)

Tímto bych uzavřel 3.díl Coventry, doufam že vás tyto članky lépe seznamí z Alpha Strikem a třeba i namotivují k hraní tohoto systému







Žádné komentáře:

Okomentovat