úterý 26. května 2020

Combat Manual Mercenaries



Combat Manual Mercenaries  je jeden z mála supplementu které jsou určeny specialně pro Alpha Strike.
Tato kniha se jak už název napovídá zaměřuje na žoldnéřské jednotky, ale co konkretního v knize najdeme?

V první časti knihy hned po úvodni mini-povídce Filth Plight,  se dozvíme něco o historii žoldnéřství ve Vnitřním vesmíru.
Dále jak žoldnéřské jednotky fungují, kde rekrutují nové členy, kdo se stará o dodržovaní kontraktů atp.

Další sekce knihy zvaná Mercenary Combat Commands nám představí nejznamější žoldnéřské jednotky Vnitřního vesmíru (Inner Sphere).

Od Eridani Light Horse, Kell Hounds, Gray Death Legion přes Crescent Hawks až třeba po 21st Century Lancers.



Kromě Fluff omáčky také u většiny jednotek najdete jejich skill rating, z jakých rot/pluku se jednotka
skládá, proti komu obvykle bojuje a kdo jsou jeho spojenci a jaké SCA ability (pokud jste hrali starší edici Warhammeru lze to přirovnat k doktrínám které měla Imperial Garda) měla armáda použivat.

Kromě tohoto také v té sekci najdete specialní "charaktery"  jako třeba Natasha Kerensky,  Captain Lendre Stanley nebo Lori Kalmar-Caryle. Jako třešnička na dortu je 6 "historických" scénařu které mužete zkusit vybojovat.

Další část tohoto supplementu se věnuje tvorbě vlastních žoldnéřských jednotek do hry Alpha Strike.
Tato sekce je trochu jiná než tu kterou najdete v knize Alpha Strike Commanders Edition tedy jde více do hloubky.

Jsou se zde popsané typické organizační struktury. A pak i samotný proces tvorby armády. Novinkou oproti "core" pravidlům jsou tzv. Faction pointy. Těmito body si vytvoříte své spojence a obvyklé nepřátele (to vám odemkne přistupy k jednotkám těchto frakcí). Nebo vám umožní vzít více stejných strojů.



Další sekce pak popisuje jak vytvořit žoldnéřský OPFOR. Tedy nahodnou žoldnéřskou jednotky které budete čelit. Tato sekce knihy je obzvláště užitečná pokud se soustředíte na narativní (příběhovou) kampaň a vaši hráči představují žoldnéřské jednotky, tak mužete přihodit do cesty občas trochu jiné protivníky.






mechaddiction: “Combat Manual - Mercenaries.jpg ... - #Combat ...V poslední sekci knihy se podivate na typické falangy (lances), specialní typ falang které jsou k dispozici pouze žoldnéřským jednotkám. Další specialní charaktery (lze je použit pravě v kampaních jako "bossy"). Listy jednotek které jsou k dispozici žoldneřským armádám a nakonec hobby sekce kde jsou ukazany různá baravené schémata jak mechy nabarvit.


Combat Manual Mercenaries je velmi dobře provedenou knihou a jeden z mala supplementu pro BTAS, přínaší mnoho nových věcí a pokud do světe teprve pronikáte dozvíte se mnoho věcí, budou vám představeny různé žoldnéřské jednotky od těch nejznamějších až po ty téměř neznámé.
A hračum Alpha Strike nezbývá  než knihu doporučit


Žádné komentáře:

Okomentovat