sobota 30. května 2020

Gear UP 3 : Allied Southern Territories

Téměř celou jižní polokouly Terra-novy ovládá uskupení státu zvané Allied Southern Territories (AST). AST rozhodně není rovnocenou alliancí jako třeba CNCS. Southern Republic kdysi obsadila okolní státy a pomocí Curia AST - Rady státu ovládá celou alianci.


Do Curia je zvoleno 25 zastupitelu městských státu ale protože všechny tyto členy volílí Estate-Generál
ze Southern Republic, jsou zvolení vždy ti kteří jsou loyalní. Nejduležitější členové Curia jsou tři Lord Kancleři zastupující velké vazalské ligy a nakonec Lord protektor který řídí celou AST.




Vliv Curia na každodenní život ji minimalní. O většinu vnitrostatních problému a situací se stárá masivní uřední byrokracie a ačkoliv ji většina občanu považuje za tězkopadnou a zkorumpovanou, je nemožné v politickém prostředí AST prosadit jakokoliv změnu.



Současným Lordem Protektorem je Jacques Molay. Během jeho vlady, která se stala mnohem víc Autoritativní, jsou jednotky MILICIA velmi často nasazovany do jižanských městských státu aby udržovali pořadek, potlačovali nepokoje a zatýkali disidenty. Lidé kteří mluví nebo odporují Molayovi často zmizí nebo jsou věřejně popraveni za zradu - tak jak tomu bylo v připadě členu Curia kteří hlasovali proti Molayovi.


AST tvoří 4 ligy - Southern Republic, Mekong Dominion, Eastern Sun Emirates a Humanist Aliance a i když ligy mají vlastní politku i způsob života velká rozhodnutí přichajezí ze Southern Republic.

Zrození AST
Myšlenka vzniku aliance městských státu na jihu pochazí z města Tanalom roku TN 1479. Yuri Gropius se inspiroval z pozemskými legandami o městě Samarkand a prehistorickými mysliteli jako byl napřiklad Plato. Gropius pak přišel z filozofii Humanismu v dobách kdy na jihu vládl chaos, najezdnící napadali osady a někdy i celá města a války mezi městskými státy nebyli neobvyklé, byla myšlenka míru, spolupráce a prosperity něco zcela neuvěřitelného a revolučního. Během 30 cyklů se pod vlajku Humanistické aliance přidalo 7 městskýchc státu - mnozí další naprýč celou Terra novou se nechali inspirovat a začali vytvařet podobné aliance míru a pozorumění.
Wallpaper Heavy Gear Assault, Best games 2015, game, sci-fi, PC ...
Kolem roku TN 1492 se začala na jihu formovat další aliance, Eastern Sun Emirates . Tuto alianci nepohaněla jenom stejná vize ale také vrak pozemské vesmírné lodi které emirátům poskytoval technologickou výhodu.

Stále na jihu však existovalo mnoho nezavislých městských států které mezi sebou neustále valčili. V jednom z těchto konfliktu které vyvolalo město Maroubou, v roce TN1545 sjednotilo všechny města na pobřeží jezera Epserance v celek který dnes známe pod názvem South Republic.

4 velké ligy které vladli Jihu se neustale museli potýkát s najezdníky, útoky sousedů, občanskými válkami, ale nikdo z nich neměl zdroje nebo technologie aby se se situaci vypořadal a sjednotil tak všechny ligy. To vše se změnilo když se agentům South Republic podařilo získat prototyp gearu Hunter v roce TN1679,  Jakmile začala SR vyrábět vlastní Geary pod jmenem Jeager.

Vybavená těmito stroji které byli schopné překonávat terén který konvenční jednotky nezvladali umožnilo nastartovat operaci díky které by si podmanili celou jížní polokouli. První cílem se staly Humanist Alliance a Mekong Dominion. Po několika bitvách se Mekong Dominion vzdává. To uvolní více sil pro útok na Humanisty a později i Eastern  Sun Emirates. TN1681 jsou všechny státy pod navládou Southern Republic.

Heavy Gear Assault - Pilot by Hideyoshi on DeviantArtMILICIA
Ze začátku každá liga měla svou vlastní armádu, Southern Republic Army byla mnohokrát větší a tak při lokalních konfliktech pomáhala ostatním tzv. "hasit" problémy, to fungovalo vícemeně do doby než se zformovala Severní Aliance.  Během Merchant War kdy jednotky SRA bojovali po boku nově zfromovaných CNCS proti jednotkám United Mercantile Federation bylo AST jasné že Southern Republic Army nedokaže sama odrazit případnou severní agresy.




Proto během jednaní státu AST bylo odsouhlaseno vytvoření nové armády  - MILICIA - MILitary Intervention and Counter-Insurgency Army. Pro armádu byl zvolen anglický název protože v té době ještě všechny ligy nepoužívali univerzalní francoužštinu. Rekruty i finance na tyto ozbrojené síly poskytují všechny ligy AST

Cílem MILICIA je chranění zájmu  AST v pustinách ale udržovaní pořadku ve vlastních territorích.


St.Vincent War
Heavy Gear Blitz! Forged in Fire - Southern Field Guide
Křest ohněm pro jednotky MILICIA byla válka Svatého Vincenta. V roce 1723 odkryla pouštní bouře vrak lodi Svatý Vincent z Concordatské éry. Ačkoliv jednotky MILICIA zajistili vrak jako první, o několik hodin později dorazili jednotky Northern Guard a došlo k potyčce mezi Geary při které se uvolnil z jednoho z kontejnéru neznámý vir který zabil 5% dětské populace na Terra Nově.

Tento incident měl za následek válku mezi jihem a severem která trvala 6 cyklu, Ta ukazala jak silná je armáda jihu, ale zaroveň si velení AST uvědomilo že spoléhat se pouze na jeden typ Gearu je chyba a začali vyvíjet nové typy. Výsledkem byli tzv. "Serpent Series" tedy průzkumný gear Rattlesnake, těžký Copperhead a podpůrný gear Anaconda. Tyto stroje sloužili až do půlky TN1800 než byli nahrazeny novou generací Gearů.

Heavy Gear Blitz! – South vs North - Shiny Games Distribution
Barringtonské tážení
Během války Svatého Vincenta přišel jih o většinu svých zkušených mužů, a ekonomická krize která po válce nastala měli špatný vliv na stáv ozbrojených sil. lokalní konflikt o přirodní zdroje v zátoce Barrington umonžila MILICIA aby její muži získaly nové zkušenosti. Byla také o testovany nové geary a civiliste opět získali důvěru v ozbrojené síly.

Modernizace
Během poloviny 19. století bylo jasné že serie Serpent již dosluhuje. I když tyto geary byli stále modernější a efektivnější, než severní protějšky bylo jasné že je jen otázkou času kdy sever nasadí nové geary nové generace. v roce TN1843 začala Republican Army s Vehicle Modernisation Program ( VModProg) který vyvinul další generaci gearu které armády Jihu používají dodnes.  Stroje jako Basilisk, Sidewinder Desert Viper nebo modernizovaná Alpha verze Jeageru jsou vysledkem tohoto programu.

War of Alliance
Přílet lodí New Earth Commonwealth´s Colonial Expeditionary Force (CEF) roku 1913 změnil vše a jako první se jednotky CEF zaměřili pravě na AST. Nejprve těžce zasahli industrialní oblasti, a pak zautočili na nejslabší članky v případě jihu na  Mekong Dominion, a pouze až u bran Mekongu dokazali společné jednotky MILICIA a Mekong Peacekeeperu dokazali jednoty CEF odrazit.

Orbitalní útoky CEF proti industrialním střediskum na Jihu zničili především výrobní linky na novou generaci stroju jako jsou Black Mamba a Spitting Cobra. Jih se musel začít spoléhat na početní převahu a starší stroje Jeager a Iguana.

Společný útok dron Severu a Jihu proti vesmírným lodím byl vítězství a nepřátelské lodě opustili oběžnou dráhu Terra Novy . Postup pozemních sil CEF se zastavil a boje pokračovali v junglích Mekongu. CEF nedokazal v tomto terénu na plno využit schopností svých hovertanků, ale jejich geneticky vylepšená pěchota GREL v tomto terénu excelovala, podobně na tom byl jih který nemohl použít své Landshipy a těžké tanky ale Geary v tomto terénu operovali velmi dobře. Výsledkem byla patová situace kdy ani jedna ze stran nedokazala zvítězit

O dva roky pozdějí se Terranské posily objeví nad Terra Novou a vysadí 80.000 čerstvých vojáků v oblasti Baja, než je opět Terra-novanské jednotky opět vytlačili z orbity, ale CEF obsadí město Baja a pokusí se otevřít novou frontu. Proti-úder koaličních sil Jihu a Severu pod vedením velitelu Lang Regina a Kenichi Tanaky je uspěšný a síly CEF jsou zatlačeny do města Baja a v letě jsou tyto síly kompletně zničeny. Na podzim se do boju také připojují Paxton Arms z města Peace River což je rozhodující faktor ve válce a na jaře roku TN1917 kapituluje velitelství sil CEF v Barrlingtonské pánvy.

Válka s pozemštany však nechala AST v zoufalem stavu. Armáda i ekonomika byla téměř zničena, a i když se podařilo ekonomiku opět nastartovat, Armády AST nebylo schopné udržet na své půdě pořádek - a AST zachvatila doba terroristických útoku, nepokojů a povstaní.





  

Žádné komentáře:

Okomentovat