úterý 13. srpna 2019

Recenze Battlegroup Market-Garden

Podobně jako Wacht am Rhein vyžaduje tento supplement knihu Overlord:Beyond the Beaches.
V této knize se podíváme na nechvalně proslulou výsadkovou operaci Market-Garden. Oproti knihám  jako je Kursk, Overlord nebo třeba i naposledy zminovaný Wacht am Rhein je v této knize kladen velký důraz na pěchotní boje a určitě to neuvidíte organizované Německé obrněné čety.
 V první časti knihy se věnujeme historickým faktům operace Market Garden a to na rovných 42 stránkách. Dobře popsané jsou zde Německé jednotky (mají vlastní "medailonky) ale i meně znamé fakta z operace Market-Garden.

Další sekce je věnovaná armylistům a specialním pravidlům. Naleznete zde tři dva armylisty British 1st Airborne,American Airborne. Zatímco Britští výsadkaři jsou pěchotní "armáda" bez většiho obrněného supportu ale mohou si pár bodu navyšit svoje Br, Američané mají podporu tanků i místního odboje. Němci nemají nový armylist ale jen trochu pozměnený který se týka především Tanků, ale mají možnost si vzít 1 tzv atypical platoon - což je četa pěchoty z jakekoliv jiné knihy,

Hells Highway
Poslední čast knihy je věnovaná scénařům a mini-kampan The Bridge too far. Takže nejprve se podíváme na scénaře.
První nese název Sons of Son jak už název napovídá jedna se o boj o most v Son. Američtí vysadkaři musí udržet most proti německému obrněnému protiútoku.
Druhý scénař No Walk in the park zase nasadí německé obránce proti kombinové útočné skupině Amerických výsadkařu a Britské obrněné divize.


Třetí scénář je určen pro více hráču a jmenuje se Assault on Oosterhout. zde se Britské jednotky pokusí prolomít německou obranou linii.

Minikampaň The Bridge too far obsahuje linearní kampan o 7 misích popisující boje Britských výsadkařu, za každou bitvu ve který zvítězíte nejen že získate victory pointy kampaně ale také 50 bodu na extra jednotky do poslední mise nazvané Holding Frost´s Bridge. Kampaň také nabízí možnost co by kdyby vzít si Americké vysadkaře místo těch Britských a zkusit zdali by se jim nevedlo lépe.







BG Market-Garden stejně jako každá kniha předtím přinaší velmi zajímavý herní zažitek a komornější boje než třeba Overlord nebo Wacht am Rhein. A pokud ve vaší vyzbroji jsou Američtí nebo Britští výsadkaři nezbývá mi nic než vám tuto knihu doporučit







Žádné komentáře:

Okomentovat