sobota 2. března 2013

Battlefield Evolution World at War


Battlefield Evolution další novější projekt firmy Mongoose miniatures tentokrát se zaměřuje na druhou světovou válku , zatím co hlavní pravidla se zaměřují na válku v Evropě jak východní tak západní frontu rozšíření Pacific war se zaměruje kdo by to byl řekl válku v Pacifiku. Pak byla vydana druhá kniha (u které mi uniká trochu důvod jeji existence ale budiž) která se zabývá leteckou podporou respektivě letadly druhé světové války. posledním rozšířením je World at War: Gear Krieg který se zabývá weird war II zasazenou do světa hry Gear krieg ( Hra GK je dimenzovana na měřítko 15mm ve kterém má miniatury ale Company B vydalo jejich walkery v měřítku 28mm)

Nyní se však vratíme k původnímu World at War, hra sdílí stejná pravidla jako Battlefield Evolution  Modern Combat popsany zde. Je zde několik menších změn v oblasti letadel,close combatu a střelby jinak jde v podstatě BF:EVO ve ww2 kabátku.
Takže o co konkretně jde? World At War vám umožní svadět bitvy posílených čet (Reinforced Platoon) s podporou různých dobových vozidel a podpůrných jednotek jako jsou napřiklad ženisti.

Ve hře mužete vytvořit tyto armády:

US Rifle nebo Armoured Rifle Platoon
US Parachute Rifle Platoon
British Carrier nebo Rifle Platoon
British Paratrooper Platoon
British Commandos Platoon
German Grenadiers/Panzergrenadiers
German Waffen SS Infantry
German Falschirmjager platoon
Soviet Rifle Infantry

 Někteří by se mohli ptát na co hru jako World at War když už tu máme Rapidfire a Flames of war. odpověd je velice prostá každa z těchto her simuluje trochu jiné aspekty (predevším oprační level) a každá je o něčem jiném. Například ve Flames of War velíte celým rotám - v připadě Rusu i praporům zatím co ve WaW velíte četě tedy nejmenšímu elementu se kterým ve FoW pohybujete, boje zde jsou mnohem osobnější.

Samozřejmostí je halda scénařů ve kterých mužete vést výsadkaře v nočním přepadení z nebes nebo třeba urputnou obranu proti odhodlanému útočníkovy, díky tomu že hra využívá bodové hodnoty samozřejmně mužete i za hrát haldu scénařu z jiných her.

Něco co by mohli hrači považovat za významné minus World at War je to že hra nemá vlastní miniatury na druhou stranu nejsou třeba - hra je dimenzovaná na měřítka 20mm a 28mm ve kterých naleznete opravdu tuny různých možností, a kolikrát nění ani cenový rozdíl mezi 15mm a 20mm.


Ano či ne? zaleží co od her čekaté ale pro boj na ulicích stalingradu nebo ničení děl v Brecourt Manor bude hra idealnější než zmiňovaný RF nebo  FoW a na druhou stranu pro bitvy u Kursku si pravděpodobně hledejte lepší system než je EVO.




Žádné komentáře:

Okomentovat