středa 25. září 2019

Battlegroup Overlord: Hard Road

Včera jsme hrali opět Battlegroup v Normandii. Jako scénař jsme zvolili Hard Road na 400 bodů squad level.

Dejv opět vytahl Britskou 6th AAR ve složení 3 cromwelly, 2 peší družstva, tetrarch, carrier section,velitelský tetrarch a 6pdr s jeepem.

Já jsem zvolil trochu drsnější verzi než minule a do bitvy jsem poslal dvě Gečkové PZIV, jednoho Panthera, dvě Pumy, neslavný acht-acht a dvě družstva v haklech.



Němci se vykladají ve vesnici na pravé straně Britové na opačné straně a rozhodně už od začatku jim
nepřálo štestí Němcům se podařilo vysadit celou kampfgruppe zatímco spojenci jen pár jednotek (četa cromwellu, jeden tetrarch a pěší družstvo) a aby toho nebylo málo tak němci s šesti rozkazy začinaly, Panther se zaměřil na prvního Cromwella hned za železničním přejezdem ale minul, Němečtí granatníci obsazují první dva objectivy, 88ka přechazí na Ambush fire a má přehled o celé silnici.

Britové ve svém kole obsadí  dva objectivy na své straně. a postupují Britské Cromwelly opětují palbu po nepřátelských tancích ale neuspěšně.

Další kolo dochazí ke hře na kočku a myš ale zatím bez vítěze a tak se to tahne dvě kola. nakonec se němečtí pancéřoví granátnici pokousí zabrat křižovatku, britové umístění ve věži naproti křižovatce spustí palbu a s podporou cromwellu a terarchu níčí hakl a vyřazují střeleckou sekci a pinují MG sekci německého družstva. Soustředěná německá střelba pak umlčuje družstvo ve věži a Panther nachazí svůj cíl a jeden Cromwellu končí v plamenech.





PZIV se nyní snaží protlačit dopředu a Britský velitel se snaží své muže stahout Němci znovu
obsazují křižovatku a zajištují nedaleké nadraží  a ničí přitom další Cromwell. Britské jednotky jsou definitivně broken - přišli o všechny BR a Němci obsadili duležitou křižovatku.

Tato bitva mohla být velmi vyrovnaná ale na straně britu byla smula v hodech na rozkazy (němci téměř pořad měli 5+ rozkazů zatímco britové celou hry 3) navíc i v tahaní BR měl můj protivník velkou smůlu  snad se příště bude dařit lépe



 

Žádné komentáře:

Okomentovat