pondělí 16. září 2019

Middle-Earth Battle Companies

Middle-Earth je jedna ze tří velkých her firmy Games-Workshop, využívající prává na Tolkienovo Hobbita a Pána Prstenů se tato hra snaží přiblížit bitvy v celosvětově znamé Středozemi.

Zatímco klasická Middle-Earth SBG nám přiblíží i větší bitvy nejnovější rozšíření nám přinaší Battle-Companies které jdou opačným směrem - hrač se ujme malé skupinky bojovníku a postupně je provadí bitvami. BC lze samozřejmně hrát na jednotlivé scénaře jako třeba killteam ale hra exceluje během kampanové hraní kde se vaše Battle-Company zvětšuje do počtu bojovníku a vaši hrdinové jsou lepší a získají i lepší vybavení.

Middle-Earth Battle Companies
Takže co vlastně Battlecompanies přinašejí ?  BC přinašejí 18 nových scénářu specialně určených pro tyto malé bitvy. Hra obsahuje listy pro 18 dobrých a 18 zlých Battlecompanies jak pro éru Hobbita tak pro Pána Prstenů. BC také obsahuje dvě kampaně jednu map-based založenou na mapě Středozemě a jednu narativní popisující cestu k Modrým horám. A konec pravidel je věnovan volitelným pravidlům a jak zapojit Battle-companies do standartních her.

Tvorba Battle Company
Každý list obsahuje jaké modely battlecompany obsahuje když si jí zvolíte, jaké modely mužete dostat jako posily nebo na jaké modely mužete ty své vylepšit. Většina Battle Companies má na začatku mezi 6-8 modely. Většina Battle-Companies nemuže mít víc jak 15 modelů ale existují vyjímky jako třeba Goblini z Goblin-Townu.


Během bitev budete dostavat dva "zdroje". Zkušenosti které slouží k vylepšení vaších warrioru a hrdinů a Influence která slouží k nakupu nového vybavení a přivolávaní posil, popřipadě najímaní žoldnéřu nebo zvířat.

Po bitvě pak nasledují hody co se stalo z vyřazenými modely u obyčejných modelu je to jednoduché
jsou mrtví, vynechají nasledující hru kvuli těžkému zranění nebo utřpěli lehké zranění a další bitvy se zúučastní normalně. U hrdinu nasledují trochu komplikovanější hod a muže utrpět zranění ruky (nebude moct používat štít a meč dohromady nebo obouruční zbraně, zranění nohy kterého vyrazně zpomalí připadně valečné zranění u kterého nebudete vědět zdali bude schopen se zuučastnit další bitvy)

Hrdinové
Battle-Companies neobsahují pojménované charaktery jako třeba Lurtz, Legolas, Thorin či Bilbo. Místo toho při tvorbě Battle Company zvolíte tři modely a ty se stanou hrdiny. Jakmile nasbírají dostatek zkušeností mužou si zvolit jednu z 8 cest (Path). každá obsahuje 12 schopnosti které vaše postava muže získat. Některé cesty se muže zvolit pouze určitý typ postav.

Bojovníci (Warriors) kteří také nasbírají dostatek zkušenosti se při troše štěstí mohou stát hrdiny.


Verdikt
ME:Battle Companies přínaší kampaňové hraní do této hry. herní format se snižil takže hra je tímto otevřená i nováčkum. Je trochu škoda že BC neobsahuje herní profily ale k hraní tedy potřebujete tři knížky (Hlavní pravidla, Army book a Battlecompanies) ale i s tím se dá pracovat pokud vás tedy lákají dobrodružství po středozemi Battle companies by mohla být ta spravná volba.









Žádné komentáře:

Okomentovat