pondělí 11. února 2019

Brother against Brother starší skrimishovka z prostředí Americké Občanské války

Brother against Brother je "skrimishová" hra z prostředí Americké občanské války. Ve hře budete velet rotě či praporu pěchoty kterou mohou být podporovany kavelrii či dělostřelectvem. Hra není určená pro větší potyčky pravděpodobně ani bitvu o Little Round Top si v rozumném čase nezahrajete ale na menší potyčky je systém to pravé. Hra používá na veškeré hody desetistěné kostky

Hra využívá karetní aktivaci, kde karta vaší barvy umožní aktivovat jednu vaší jednotku - družstvo, dělo atp. Během aktivace mužou modely v družstvu provést jednu ze 4 akcí  pohyb, střelba, nabíjení nebo charge (ten však muže rozkázat pouze dustojník nikoliv velitel družstva) modely mužou cílit více jednotek a každý voják muže provadět jinou akci musí však dodržovat koherenci 6 palcu od velitele družstva.

Pokud se rozhodnete pohnout jednotkou a tato hra vyžaduje dávku manévrovaní k tomu aby jste přemohli protivníka, hodíte dvě 10-stěnné kostky a o tolik se muže dane družstvo pohnout (to je modifkovano připadným obtížným terénem). Další akcí je střelba není uplně lehké trefit ale jakýkoliv zásah (tj. padlí) vyvolá test morálky.
Test morálky zde funguje tak že si hráč lízne morale card - každá karta má ruzný efekt, zatímco jedna vám umožní okamžitě chargovat, při jiné zase byl váš velitel zabit nebo třeba muže vaše jednotka uprchnout z boje. Morale card si musíte vzít i v připadě že chargujete nebo jste nachargovani.

Samotné herní mechaniky jsou velmi jednoduché a snadné k vysvětlení, ale zaroveň skvěle odražejí období které má představovat. hra obsahuje i rozšířená pravidla pro formace, ruzné typy jednotek, reakční střelbu, atributy pro dustojníky, jiné možnosti aktivace a některá další volitelná pravidla.

Co trochu zamrzí ale je to pochopitelné vzhledem k tomu že hra je více jak 20 let stará hra neobsahuje bodové hodnoty, ale ani standartizované scénaře. což muže někoho odradit ale i tak mužu BaB jen doporučit



Žádné komentáře:

Okomentovat