sobota 29. června 2019

Vzhuru do Underhive! projekt Necromunda





Hra od firmy Games-Workshop Necromunda má pro mě velmi specialní místo. Před X lety zpátky konkretně v roce 1996 v časopisu SCORE 26 kde se objevil článek popisující hru a svět.

Necromunda je skrimishovou hrou ze světa 40k podobně jako killteam ale tam veškerá podobnost končí. Necromunda se odehrává na planetě Necromunda, kde v nejnižších patrech bojují gangy o teritoria, slávu ale i holé přežiti zatímco v nejvyšších patrech žíje místní "šlechta" a užívá si všeho luxusu.

Necromunda oproti killteamu těží hlavně z kampaní a narative stylu hraní ale obstojí i v kompetitvním a single battle stylu hraní


V Nekromundě povedete pravě jeden z těchto gangů. V roce 2017 vydal Games-workshop poslední edici, která byla doplnovaná menšími knihami z názvem Gangwar.

O rok později byla pravidla zkompilována dvou knih - Necromunda core rules a Gangs of the Underhive. Letos přibyla kniha Book of Perils, která do hry přidává nový gang - tzv. Venerator Gang ale ve skutečnosti se jedná o skupinu lovců odměn kteří se po underhive pohybují. Ale také mnoho nových věcí od spojenců z gild až po nové scénaře a udalosti.

Zhruba před měsícem jsem se rozhodl že do Necromundy po všech těch letech konečně půjdu a Gamemat.EU ).
pořidil jsem si zakladní box (navíc jsme do klubu pořidili skvěle Zona Mortalis terény od
 Co v boxu najdete ? "Stará" pravidla z roku 2017 obsahující pravidla pouze pro Zone Mortalis a dva gangy Escher a Goliath. najdete zde tokény,meřidla a herní desky pro Zone Mortalis. pak samozřejmě dva plastové gangy - překvapivě Escher a Goliath. v dalších sprue najdete barikády, muniční bedny a dveře. Pokud s Necromundou začínate starter je idealní volba.

Cenově je Necromunda typická specialist game tzn. hru bez problému jste schopný hrát už ze základním boxem a na stadartní formát ho ani nevyužijete celý - v každém gangboxu naleznete 10 figurek které lze sestavit z různou výzbrojí. tzn že pokud nepočítáme pravidla které k hraní vícemeně potřebujete (a terén) tak na cca 850kč.

Pro mě to znamenalo že budu muset sestavit a nabarvit dva gangy ze starteru. Kerosene Skulls jsem vybral jako jméno pro muj Goliath Gang na kterém jsem začal pracovat jako prvním. A u House Escher jsem se nechal inspirovat serialem 100 a ty ponesou jméno Skaikru. Zde jsou výsedky mého snažení























Pokračovaní příště......

1 komentář:

  1. Great stuff! Yet another time that out hobby interests align perfectly :-)

    OdpovědětVymazat