středa 20. září 2017

Gear up 01: Začatek konce


Heavy Gear Blitz! jsme si představily v minulém článku nyní se podíváme na starter a vubec jak začít kolik potřebujeme miniatur a všechny tyhle srandy. V průbězích GEAR UP se představíme trochu fluffu kdo je kdo ve světě HG, nějaké ty battle reporty.



Pokud budete chtít s Blitzem začít je dobrým začátkem jeden ze starteru, ale teď se podíváme na 2-player starter box co obsahuje. Balení samozřejmě obsahuje miniatury v tomto připadě 14 Gearu pro CNCS (Northern/Sever) obsahující 4 Huntery, 4 Jaguary, 2 Cheetahy, 2 Grizzly, 1 Kodiaka a 1 Ferreta všechny tyto modely si mužete postavit v různých konfiguracích popř i na magnetovat.
Druhá pulka starteru obsahuje typické protivníky tedy AST (Southern/Jih) Obsahuje dost podobný set - 4 Jagery, 4 Black Mamby, 2 Spitting Cobry, 1 King Cobru, 2 Iguany a 3 drony. k tomu navrch dostanete tzv. quickstart pravidla, jedná se o kompletní pravidla ale chybí zde pravidla pro všechny modely a fluffové sekce. 

oproti tomu tato pravidla obsahují ukazku herního kola a návod na sestavení miniatur 


 Kompletní pravidla se všemi modely a fluffem lze zdarma stahnout zde 

Kromě tohoto starteru lze zakoupit Starter sety Severu, Jihu, CEF a Caprice. Jenom pro uplnost MHT-95, 2 Framy typu F6-16, 2 Framy typu F2-21, 2 Framy typu  F2-19 a jeden Frame typu F2-25. Framy jsou terranské obdoby Heavy gearu.

starter set CEF (Tedy pozemských expedičních sil) obsahuje dvě družstva těžké pěchoty (FLAIL), 2 hovertanky

Asi nejmodularnější set je však Caprice ten vám umožní postavit 5 Acco mountu a 5 větších mountu které lze sestavit jako Bashan, Aphek, Kadesh, Meggido nebo Ammon. vyhodou tohoto setu je že vám zbydo mnoho častí které lze využit na výrobu terénu.


Další plastové sety pro další frakce jmenovitě Peace River, NuCoal a Utopia jsou v planu v ramci zařijového kickstarteru.



Příběh Heavy Gearu nas zavede přibližně 4000 let do budoucnosti. Planeta Terra Nova byli kdysi prestižní kolonii United Earth Govermentu. Ekonomicky kolaps a 3.světová válka zapřičinila že se Terra Nova i ostatní kolonii museli o sebe postarat sami. Časem z popela temnoty povstali na Terra Nově městské státy které postupem času vytvořili dvě Supervelmoci. Na severu to byla CNCS - Konfederace Severních Městských Státu a na jihu zase AST - Spojená Jižní Teritoria.  na půdě nikoho takzvaných Badlands které jsou tvoření tisici kilometry pouště a nehostiné krajiny však existují městské státy které nepatří mezi CNCS nebo AST, jmenujme třeba Peace River nebo NuCoal.

Na rozdíl od země neexistují na Terra Nově velké plochy vody , na planetě žije hodně domorodých druhu zvířat většinou se jedná o ještěry které některé státy používají místo koní. Neutralní půda Badlands je také domovém najezdníku zvaných Roveři.


Oblíbeným bojovým strojem na Terra Nově jsou Geary, jedná se o jednomístné humanoidní bojové stroje (3,7 až 6,1 metru vysoké). Tyto stroje jsou meně pancéřované a vyzbrojené než konvenční bojová vozidla využívané na TN. Díky své mobilitě a modularitě jsou však tyto stroje preferovány frakcemi Terra Novy.

Od pádu UEG, provazí Terra Novu neustálé války. Poslední velkou válkou byla tzv. War of the Alliance. Poprvé za celou historii se jednotlivé frakce na TN sjednotili proti společnému nepříteli - Nová diktatorská vláda ze Země vyslala mohutnou invazní flotilu aby opět přivedla kolonie pod svou nadvladu. Pomocí na TN nevydaných technologii, jako byli geneticky upraveni vojaci GREL nebo Hovertanky. Díky spolupráci se podařilo pozemské sily odrazit a velitelé CEF Terra Novu opustili a na povrchu nechali mnoho vojáku GREL i techniky ty později založili v Badlands městský stát Port Arthur.

Po čase se opět mezi AST a CNCS začali objevovat pohraniční potyčky a jediné co tyto dva bloky drží od vyhlašení války je možnost že se CEF vrátí.

V dalším článku se podrobně podíváme na jednotlivé frakce. doufám že se vám první díl Gear UP líbil a pokud chcete můžete zanechat komentář.


Žádné komentáře:

Okomentovat