neděle 12. srpna 2012

BattleStar Galactica mass combat game

BattleStar Galactica mass combat game

BSG mcg je podobně jako Tacship wargamingová hra která simuluje boje malých vesmírných plavidel, narozdíl od Tacship BSG se zaměřuje spíš než na simulaci na převedení filmu na herní plochu. ale nebojte se nepujde tu jenom i bitvy Kolonialních Viperu proti Cylonským raiderům, ale díky pravidlům na vytvoření nových strojů lze hrát v jakemkoliv herním světe- od Wing commandera až po Hvězdné války.
na rozdíl od většiny herních systému zabívající se dogfightem , BSG nepotřebuje teměř žádný book-keeping tedy žadné dodatečne karty kam zaškrtávate poškození ale jeden zásah a váš stroj je zničen.
herní systém využívá střídavé aktivace, ale pokud nepřítel se nachazí ve vašem předím arcu a ukazuje vám záda , mužete využit svůj pohyb aby jste se mu dostali do zad a vystřelili,samozřejmně tak riskujete že ukažete jinému stroji také zada a ten využije toho aby ochranil svého spolubojovníka a sestřil váš stíhač dříve než vy svuj cíl.
Hra také obsahuje pravidla pro hrdiny - specialní charaktery kteří mohou vykonovat specialní manévry jako jsou prudké otočky, nebo uplné zastavení.
rozšířená pravidla přidávají hře další vychytávky jako jsou přídavné trysky,pancíř nebo řízené střely.
Celkem jsou pravidla na 14 stránek a snadna k pochopení ale zaroveň hra má hloubku i strategii.

Pokud by ovšem někdo chtěl hrát BSG mcg tak k čemu byla vyvíjena tedy k boji cylonských stíhaček proti silam 12 kolonii mužete sáhnout na stroje z produkce Studio Bergstrom , většina 1" Fighters se pohybuje v cenové relaci 1,5 dolaru čili 30kč. to ale nejsou jediné lodě které SB vyrabí k dispozici mají lodě ze hry Wing Commander nebo hvězdné stíhače ze Ságy Star Wars


















































Odkazy:
Pravidla BattleStar Galactica mass combat system
Studio Bergstrom

Žádné komentáře:

Okomentovat