sobota 13. července 2019

První dojmy Infinity the Game Initiation set Operation Red Veil

Když jsem před lety hrával (asi kolem roku 2013) věc jako iniation sety nebyli ale od Corvus Belli
byli tyto sety genialní tah. Nejen že v tomto setu dostanete papírový terén a papírový mat a samozřejmě miniatury, obsahují "zjednodušená" pravidla která hráče postupně seznamují s herními mechanikami. Na rozdíl od her typu Killteam , Necromunda ale třeba Gruntz, Infinity je pravidlově komplexní hra a do jejích taju není uplně lehké proniknout.
Pravidla která obsahuje Operation Red Veil obsahují serii scénařu které postupně seznamují hráče s herními mechanikami pojdme se na scénaře na podívat

První mise se jmenuje Access Control v něm tým Ghulamu se snaží proniknout na stanici Neon Lotus a bezpečností jednotky složené ze 3 Zhansi se snaží zneškodnit narušitele. Obě strany mají své podstatě základní jednotky nemají žadná specialní pravidla vybaveni jsou puškou a zbraní na blízko.
Učelem tohoto scénaře se seznamit jak ve hře fungují základní mechaniky, ordery, ARO, střelba pohyb, boj zblízka. Nemá žadné složité pravidla je to prostě jenom vykostovačka.

Druhá mise Sweep the Leisure Area přídává do hry nový model a to velitele pro každou stranu a AP zbraně. opět vykostovačka.

Třetí mise Clear the food court zavádí nové koncepty - Thermo optical camouflage, Mimetismus, Combat jump a nový rozkaz discover.

další mise která nese název Secure the shipping boulevard ukazuje jak používat silhoutte templates, stejně jako nové skilly - Warning, Marksmanship, Veteran, Multispectral Visor.

poslední mise Control the business center, se popereme jak funguje unconscious state u modelu, modely s atributy nad 20 a DA zbraně.

Určitě vám tyto scénaře neukažou  všechny možnosti Infinity ale dostanete základ díky kterému snadněji pochopíte další pravidla a vybavení

kromě toho v knize je popsán i lehký fluff o Neon Lotus, a návod jak barvit modely

Co se obsahu týká v krabičce naleznete papírový terén:  3 budovy, 2 spojovací mustky, 5 krabicových LOS bloku (2x Nudle shop, 1x Informační blok s obsahující reklamy, a 2 s generickou texturou)

Následně modely za Haqqisalm to jsou:
3x Ghulam Infantry 
1x Murabid Tuareg 
1x Khawarij
1x Zhayedan
1x Al Fasid Heavy Infantry
3x  Faction D20 kostky

Yu Jing obsahuje:
3x Zhanshi (Rifle)
1x Hsien
1x Zuyong Invicible
1x Tiger soldier
1x Ninja
3x  Faction D20 kostky

poslední co ve krabici najdete jsou tokeny a templaty. Vše co potřebujete k tomu aby jste začali hrát Infinity. Red Veil není jediný initiation set v Infinity existují ještě dva další:
Operation ColdFront který představí frakce Aleph a Ariadna , Operation Icestorm zase Panocenia a Nomads. Na cestě je třetí z názvem Operation Wildfire ve kterém se utká zbrusu nová frakce O-12 s mimozemskou Combine Army.

CB také prodává rozšíření beyond "název operace" obsahující rozšíření na standartní turnajový formát 300bodů pro obě frakce ale pokud chcete hrát s modely které máte v setu mužete.

Komunita dokonce vydal rozšiřující modul Recon který je určený pro startery a iniation sety zvaný Recon +
Jednu z výhod Infinity je i to že se dá sehnat přímo v ČR

A nakonec nějaké odkazy
Stránky Infinity the game
Stránky Infinity Army (oficialní armybuilder)
Pravidla
RECON + 

Žádné komentáře:

Okomentovat