sobota 23. června 2012

6mm Herní systémy čast 1 Strike Legion tactical


Strike legion tactical prezentuje boje posílených rot nebo praporů. Používá se hlavně měřítko 1:285/300 (6mm), ale někteří hráči používají i měřítko 15mm (tedy 1:100). Hra používá poměr 1:1, tzn. model tanku reprezentuje 1 tank na bojišti, základna s pěchotou zase jeden pěší tým. 1 palec vzdálenosti pak reprezentuje přibližně 250m.
Základní mechanikou herního systému je Electronic warfare (EW), která umožňuje měnit útočné a obranné statistiky každé kolo a zvyšuje tak možnosti taktiky a blafovaní oproti prostému matematickému výpočtu "kolik kostek potřebuji, abych zničil  nepřátelský tank". Hra využívá střídavou aktivaci čet a několik typů kostek (D4 až D12). Bitva 2 praporů zabere přibližně 1-3 hodiny a hráči mohou využít vzdušnou, dělostřeleckou i orbitální podporu.

K základní hře vydali Legionnaire Games tři rozšíření, která hráčům umožní vytvořit prakticky jakoukoliv jednotku ze světa sci-fi - pulp, viktoriánské scifi, hard scifi, space operu i science fantasy. S pomocí těchto pravidel lze vytvořit prakticky jakýkoli setting . Každé rozšíření je psané modulární formou tzn., že si hráči mohou vybrat, která pravidla budou používat a která ne. Když hráči vytváří své vlastní jednotky mají na výběr z více jak 200 druhů doplňujícího vybavení, nebo použití jednoho z 30 "armylistů", které jsou k dispozici na stránkách Legionnaire Games.

Demoverzi Strike Legion můžete stáhnout zde.



Žádné komentáře:

Okomentovat