sobota 26. března 2022

Gear UP! 7 Frakce Black Talons


Kdo jsou Black Talons?

Black Talons jsou elitním útvarem který má za úkol bojovat s CEF především na jejich vlastní půdě. Pokud se pro tuto frakci rozhodnete dostanete pod své velení ty nejlepší které muže Terra Nova nabídnout, od elitní pěchoty až po ty nejlepší piloty Gearu. Ovšem je třeba upozornit že se jedna o opravdu elitní frakci zatím co na standartní hru 150TV nasadí CEF několik Hovertanku, pěchoty a framu řekněmě cca 10-12 jednotek vy budete vyražet do boje se 5-6 jednotkami - tato armáda chyby neodpouští. Na druhou stranu vaše jednotky mají stealth a jsou veterani v základu, u spousty jednotek mužete mít i víc akcí a celkově dost prostředků k tomu aby jste mohli určovat dynamiku hry.



Gearový park BT tvoří varianty Dark a Claw. Zatímco serie Dark jsou upravené standartní stroje pro potřeby Talonu (Napřiklad Dark Mamba, Dark Jaguard, Dark Kodiak, Dark Naga atp.) Claw serie jsou unikatní stroje ke kterým máji přistup pouze jednotky Black Talon.


Vznik Black Talons

Už od skončení první invaze ze země, se ozývali hlasy které řikali že by se Terra Nova měla připřavit na další útok ale většina neposlouchala. Až zničení Peace River city pozemskými agenty bylo pro většinu lidi dostatečný "reality check", a  konečně pochopili že válka se Zemí zdaleka neskončila.

Původně Black Talons nakoupili a upravili "běžně dostupné" Geary, než začali vyvíjet vlastní varianty . Rekruti přichazeli ze všech státu na Terra Nově, a nejednou aby se snažili jeden druhého zabít se museli na sebe spoléhat.

První mise Talonů měla za úkol odrazit útok na Port Arthur, a navzdory všem pochybám se Black Talonům mise zdařila, a nové modifikované stroje obstali křestem v ohni. I druhá mise byla úspěšná - Black Talons zautočili na tajnou základnu CEF ve které se pozemštané připravovali další antihmotovou nálož.



V roce TN1941 se jednotka pod názvem Talon 1 vysadila na Caprice, jejich úkolem bylo narušovat vojenskou infrastrukturu a zjištovat informace o CEF. Na podzim roku TN1942 s pomocí místních povstalců (zvaných Liberati) útočili Talons na vojenské základny a zásobovací konvoje. Během jednoho z útoku se dostali k informaci o Projektu Grail ale bez jakýchkoliv podroboností. 

v zimě toho samého roku však CEF přitvrdil a zvýšil bezpečnost svých základen i konvojů. Ale díky informacím od dvojitých agentu se útok a partyzánský způsob boje Black Talonům dařil. Nakonec jeden z hlavních informatorů byl odhalen, zatčen a převezen do věznice zvané Bastille-Alpha.

Bastille-Alpha byla věznice kam CEF dal každého kdo se jim nehodil do krámu - zrádce, sympatizery a dokonce i GRELy kteří neposlouchali. Všichni tito vězni se teoreticky mohli přidat k Black Talonum nebo Liberaty. Bastille-Alpha byla údajně nedobytná ale přesto i tak se Black Talons pokusili osvobodit vězně. Ačkoliv byl útok úspěšný během útoku byla zničena výsadková loď Fury a tím ztratili i možnost vratit se zpět na Terra Novu. Na druhou stranu nyní Black Taloni získali nejen nové spojence ale také informace o technologiich a plánech CEF.

Zatím co někteří úvažovali že by se měli ukrýt a vést partyzanskou válku ostatní věděli že musí informace a plány které mají se musí dostat na Terra Novu. Plán jak se tam dostat byl nejnebezpečnější který dosud Talon 1 musel splnit. Prvním krokem bylo zmocnit se výsadkového modulu a s jeho  pomocí  zautočit a obsadit vesmírný destroyer CEFu. Tato operace si vyžadala mnoho životu na straně Talonu, a nyní museli prorazit obranou kolem skokové brány.

Pomocí komunikační bóje se podařilo odvysílat volání o pomoc, předtím než se pokusili zaútočit na bránu. Těsně před tím než byli kompletně obklíčení se brána otevřela a z druhé stany se vynořila útočná flotila Terranovanců díky kterým mohla jednotka Talon 1 uniknout zpět na Terra Novu

Informace které Black Talons přinesli změnili Terra Novu navždy a ta se aktivně začala připravovat na druhou invazi. Talon 1 přinesl informace nejen o bojových plánech, nových technologiich i taktice  


Tým Talon 1 se stal protagonistou PC hry Heavy Gear II a i když hra je relativně stará (no relativně 23 let) je díky moderské scéně ještě dneska hratelná i na moderních systémech s upravenou grafikou, na svojí dobu se jednalo o hodně pokrokovou hru, ve které velitele 4 členému družstvu Gearu jak na Terra Nově, Caprice tak i ve vesmíru. Společně s prvním dílem lze nalezt zde


Žádné komentáře:

Okomentovat