neděle 31. května 2020

GEAR UP 4: Peace River

Nejznamějším městem v pustinách a symbolem vzdoru a svobody je bezpochybně Peace River. Postaveno do stěny obří stolové hory a chraněné 350m vysokým vysuvným štítém který je schopný odrazit jakýkoliv útok na Peace River, snad kromě orbitalního bombardovaní.

Město obsahuje několik obřích runwayi které při pohledu zhora tvoří symbol města. Uplný vrchol města pak tvoří kanceláře výkoných ředitelů včetně původní Oasis Tower patřící Ebertu Paxtonovy  - majiteli Paxton Arms a Peace River. Celé město je symbolem Paxtonovo vojenské, ekonomické ale i duševní síly.

Město samotné je pak bráno jako součast společnosti Paxton Arms a CEO této firmy je vladcem města. Obyvatele města jsou rozděleni do tří kast - výkonná, manažerská nebo dělnicka třída, podle jejich zařazení ve společnosti Paxton Arms. Tento systém byl kritizovan po celé Terra Nově, ale i když v PR probíhají reformy tohoto systému, protesty dělnické třidy nejsou neobvykle.
Důstojnický sbor Peace(POC)  a Paxton Security (PaxSec) často použivají extremní metody k potlačeníé těchto nepokojů, hlavně že by mohli podnit či maskovat teroristické činy proti Peace River či Paxton arms.
Na proti tomu jsou Peace River Defense Force (PRDF) vnimani jako obranci svobody v dobrovolném protektoratu Paxton Arms.

Paxton Mining Conglomerate by založen mužem z Mekongu. Tento muž se jmenoval Ebert Paxton. Protože se nedokazal uplanit na nekompromisním trhu Mekongu, přesunul své aktivity jinam - do pustin.v roce TN1595, objevili jeho týmy v pohoři Pacifica naleziště baxuitu a železa. Paxton použil veškeré své mění aby rozběhl těžební operace a koupil si Oasis Tower. Lokalita Oasis Tower poblíž drahy Maglev Alpha zajistila že těžební operace byli velice vynosné. V letech 1700 se začala firma Paxton zaměřovat na vyrobů těžební techniky a lehkých vozidel do pouště. To zazačatku nebyl přiliš vynosný podník ale postupem času přinesl své ovoce. Zlomem se stala St. Vincent War, kdy se Paxton zaměřil i na výrobu dalších vojenských materialů. Na konci války kdy se obě strany báli že druhá strana udeří první začali nejprve přezbrojovat a protože mnoho jejich vyrobních kapacit bylo zničeno obratili se na Paxton Mining Coglomerate. V roce 1750 se oficialně společnost přejmenovala na Paxton Arms. Díky vyzbrojovaní celé Terra Novy se zbraně Paxton Arms stali standartní výzbrojí po celé planetě.

Ačkoliv PA vyzbrojovalo různým vybavením vlastní gear zvaný Warrior sjel z vyrobní linky až v roce 1802. Důvodu bylo mnoho, podle dostupných zdroju nedokazal Paxton Arms vyvinout adekvatní neuralní síť a také CNCS i AST se snažilo aby nedošlo k uvolnění komerčně dostupného geara, ze strachu že by se geary dostali do rukou banditům a jiným živlům.

Válka příchazí
 V roce 1850 zase začali narustat potyčky mezi polarními velmoci a Vedení Paxton Arms si dobře uvědomovalo že bude potřebovat přisun materialu ale i lidských zdrojů, proto velmi záhy blízké komunity, caravany ale i další skupinky začali ochranovat Přislušníci POC v Paxtonovo Gearech, To zbudilo velkou nevuli v lidech kteří nebyli ve sféře vlivu Paxton Arms a tedy ani pod jejich ochranou.

Ačkoliv potyčky mezi CNCS a AST na hranicích byli dobré pro byznys, Válka jako taková by byli zdrcující pro všechny zúčastněné - Peace River nebyla připravena na valku, neměla prakticky žadné obrané mechanismy ani kapacity na přisun uprchlíku z blízkých oblastí. To se změnilo v roce 1913 kdy Paxton Arms spustil plně funkční obranou síť Peace River. V tomto roce také vyslal diplomaty jak na jih tak na sever aby vyjednali přiměří mezi supervelmocemi.
Dříve než začnou jednaní, zautočí Pozemské síly (CEF - Colonial Expeditionary Force)

War of Alliance
Jakmile byli známy zaměry CEF, Peace River vyhlasilo neutralitu. Paxton Arms i Peace River byli označeni za zrádce. Avšak Paxton Arms nechtěl neutralitu, jenom si kupoval čas aby mohl vyzbrojit své vlastní síly ale i partyzány v pustinách. Po třech cyklech Paxton měl svou armádu složenou z jeho vlastních vojáků, ale i partyzanů. žoldnéřu, civilistů, roverů ale i děti. Této "armádě" se začalo říkat Peace River Army a v roce 1916 otevřeli pro CEF 3.frontu. A i když Peace River Army neměla velikost ani vycvik armád CNCS či AST, dodali těmto armádam čas aby se přeskupili a zasadil CEF zdrcující protiúder. Pravě intervence Peace River je připisovaná jako duležitý faktor při poražce pozemských sil

Nový Směr
Na konci roku 1918 byl do čela Paxton Arms zvolen Gerald Simosa. Tento člověk hrál kličovou roli při vyzbrojovaní a vytvaření Peace River Army, a získal si respekt a obdiv obyčejných lidí ale i lidi z pustin. Pod Simosovo vedením se protektorat Peace River mnohokrát zvětšil stejně i jako ozbrojené síly kterého chrání. Agenda Paxton Arms byla jasná, Protektorát měl dát šanci všem žít v míru bez nutnosti bát se polarního imperialismu nebo útoku roverů či jiných banditu. Postup času ale protektorát byl přilíš velký a Paxtonovo jednotky nemohli být všude. To dalo za vznik revoluční skupině Badlands Revolutionary Front (BRF). Revolucianoří si dali za cíl svrhnout korporátní systém Peace River a nastolit nový pořadek - a nebojí se ušpinit si ruce - terorismus, vraždy i bombové útoky mají na svědomí tito revolucionáři.

Obranný plán protektorátu
V roce TN1925 začal Paxton arms spouštet svůj obranný plán protektorátu. Cílem plánu bylo zvýšit bojeschopnost, sílu a efektivitu Peace River Defense Forces. Ale lidé s pustin byli vždycky obezřetní nad čimkoliv co by Paxtonovo společnosti větší moc nad jejich životy. Díky planu se PRDF zvětšila, ale také získala nové zbraně a technologie. Největší achylovou patou Peace River byla centralizace všeho, s novým planem se však rozrostli vojenské, vědecké i vyrobní instalace napříč celým protektorátem.

Projekt Talon
Technologická převaha CEF nezůstala bez povšimnutí - a program Talon mě za cíl tyto technologie získat, zjistit jak fungují a vyrobit vlastní verze. Díky tomuto programu Peace River vyvinulo mnoho nových technologii ale především dva nové geary Black Wind a Shinobi. Tyto geary byli první kteří byli vybaveni technologii Stealth. Black Talon však ve všech oficialních zaznamech existoval pouze jako elitní program.

Dnešní PRDF
PRDF je v porovnaní se silami polarních velmocí velmi malá, a v konvenční válce se nemuže rovnat armádam AST nebo CNCS. Populace pustin není tak velká jako v polarních regionech. PRDF oproti polarním armádám je složená z dobrovolníku, kteří mají špičkový vycvik a nejmodernější vybavení. (což není uplně pravda ale díky tajnému kontraktu s povstalci v Eastern Sun Emirates kterým Paxton Arms prodává vyřazené starší Warriory, získavá PRDF finance na přezbrojení posledních regimentů.

Protože oblast kterou PRDF střeží je velká a nemá tolik přislušníku kolik by si přála, jsou jednotky PRDF často navrženy na delší operace v terénu. To jim umožnuje rychleji se vypořadat z různými hrozbami jako jsou roveři, jednotky Port Arthur Korps nebo i zaškodnické týmy polarních velmocí. Díky expertíze Paxtonu v leteckých jednotkách a množství leteckých zakladen po protektorátu je mnoho z vybavení navrženo k leteckým výsadkům, a na zakladnách jsou často v pohotovosti týmy rychlé reakce. To umožní PRDF vysadit své síly tam kde jsou zapotřebí aniž by museli mít daleko větší armádu.




Žádné komentáře:

Okomentovat